Renovaties

Wij werken stabiliteitsstudies uit van zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten uit. Hieronder proberen wij u een algemeen beeld te geven van onze werkwijze.

 

fase 1: voorontwerp tot bouwaanvraag

 

Q   opmetingsplannen

Bij een renovatieproject gaan wij als stabiliteitsbureau steeds het gebouw opmeten. Hierbij brengen wij alle structurele elementen in kaart en, indien gewenst, bekijken wij ook de aanwezige wapening van de elementen. Het opmetingsplan bevat alle structurele elementen alsook draagvermogens. Zo heeft u als architect een duidelijk beeld van de mogelijkheden van het pand.

 

 

Fase 2: Aanbesteding

Q   Aanbestedingsplannen

Na goedkeuring van de bouwaanvraag starten we met het uitrekenen van alle structurele elementen. Hierna tekenen we alles uit op de plannen van de architect en voegen we de nodige detailleringen en verbindingen toe. Dit kan voor ons in 2D of 3D & BIM.

 Q   bestekken

Een goed plan is niets zonder een uitgebreid en duidelijk bestek. In ons bestek beschrijven wij alle technische gegevens die noodzakelijk zijn om de kwaliteit van uw project te garanderen. Indien gewenst voorzien wij ons bestek reeds in uw layout, wat u een hoop monnikenwerk bespaart.

Q   meetstaten

Als laatste maken wij een oplijsting van alle structurele elementen in uw gebouw. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van het materiaalhoeveelheden en de kostprijs.

 Q   Aanpassingen

Als er zich aanpassingen aan uitvoeringsplannen of bouwaanvraag voordoen, passen wij ons mee aan.

 

Fase 3: Uitvoering

Q   uitvoeringsplannen

Indien de aannemer akkoord gaat met de wijze van uitvoering beschreven in de aanbestedingsplannen, gelden deze ook als uitvoeringsplannen. Indien de aannemer een eigen uitvoering wenst zullen wij in samenspraak met hem en de architect een samenwerking uitwerken.

Q   werfverslagen

Wij stellen ook eigen verslagen van onze werfcontroles op. Dit is niet om de architect te kortsluiten, maar moet gezien worden als een extra kwaliteitscontrole van het project.

 

Enkele referenties

Bekijk alle projecten
Openbare Gebouwen

Out with the old, in with the new - O te A

De vertaling van oude plannen naar hedendaagse normen, ondersteund door niet-destructief betononderzoek.

april 2020
Industriebouw

Eenvoudige pracht - van magazijn naar kantoren met daktuin & woning te A.

Verbouwing van een magazijn naar een woon-en kantoorruimte met behoud van het houten dakgebinte.

juli 2020

Hebt u interesse in onze diensten?

Neem hier vrijblijvend contact met ons op