Zonnepanelen & Groendaken

zonnepanelen

Zonnepanelen op uw bestaand dak plaatsen vergt enig controle - en rekenwerk. Ze meestal kunnen op uw dak geplaatst worden zolang de draagkracht van het dak nog hoog genoeg is na aftrek van de nodige sneeuw - en windbelasting. Bijgevolg dient dit steeds nagegaan te worden door een ervaren stabiliteitsingenieur. Wij helpen u hier graag bij; mocht u hierover vragen hebben kan u ons hier contacteren.

groendaken

Groendaken zijn daken waarop flora wordt aangeplant ter bevordering van het milieu, levensduur van de dakbedekking, brandveiligheid en geluidsisolatie. Ondertussen bestaan er zowel intensieve als extensieve groendaken. Op het ene type dak vindt je hoge grassen, struiken en soms zelfs kleine bomen terug. Op het andere type dak vind je daarentegen voornamelijk mossen terug. Heel deze dakopbouw vergt dan ook een vrij dik dakpakket met lasten gaande van 80 kg/m² tot meer als 200 kg/m². Het plaatsen van dit type dak op een bestaande dakstructuur vergt dan ook enig studie en rekenwerk. Indien u hier meer info over wenst kan u ons hier contacteren.

Enkele referenties

Bekijk alle projecten
Dakstudies

Rekensport - sporthal te L

Door doorbuiging van de houten dakbalken na renovatie is gevraagd de dakconstructie van een bestaande sporthal na te berekenen.

mei 2020
Dakstudies

Urban jungle - Groendakstudies te A

Groendaken zijn daken waarop flora wordt aangeplant ter bevordering van het milieu, levensduur van de dakbedekking, brandveiligheid en geluidsisolatie. Voorafgaand plaatsing moet de draagkracht van het dak steeds nagegaan worden.

mei 2020
Dakstudies

Let the sunshine in - zonnepanelen te H

Voor plaatsing van zonnepanelen dient steeds de draagkracht van het dak nagegaan te worden.

mei 2020

Hebt u interesse in onze diensten?

Neem hier vrijblijvend contact met ons op