Over ons

kwaliteit in stabiliteit

Qualis Ingenieurs is een ingenieursbureau voor de bouw in Antwerpen. Wij verlenen voornamelijk stabiliteittechnisch advies voor allerlei bouwkundige constructies. Hierbij houden we steeds nauwlettend het architecturale concept in het achterhoofd. Een bloemlezing van projecten waartoe wij bijgedragen hebben vindt u onder projecten.

In al onze projecten staat stabiliteit & kwaliteit voor Qualis Ingenieurs centraal. We geloven dat duidelijkheid, dialoog en een eerlijke prijs hiervan hoekstenen zijn. Voor ons vertaalt zich in de aflevering van volledig digitaal uitgetekende stabiliteitsplannen en 3D - modellen met intensief overleg met de architect &/of bouwheer tijdens het gehele ontwerpproces.

Onze kwaliteitsgaranties

 

CONTROLE & OPVOLGING

Wij zorgen voor een correcte uitvoering van de vooropgestelde stabiliteitsplannen door een continue werfopvolging. Complicaties worden steeds in directe lijn met de architect en aannemer opgelost. Bijgevolg kan er in geval van enige moeilijkheid snel en kosten-besparend gehandeld worden.

CREATIEVE VRIJHEID

Structurele concepten en detailleringen worden steeds op zulks een manier uitgewerkt dat deze geen afbreuk doen aan de architecturale kwaliteit. Alvorens implementatie worden onze stabiliteits-ontwerpen steeds ter goedkeuring voorgelegd aan de architect.

VERSTAANBAAR ADVIES

Wij vertalen onze ontwerpen & berekeningen naar praktische schetsen en beelden. Zo kan er een duidelijk beeld gevormd worden van de congruentie van het stabiliteitsontwerp en het architecturale ontwerp.

UITGEBREID CONTACT

Doortastend contact vanaf de eerste conceptschetsen tot en met de oplevering staat voor ons centraal. Hierdoor kunnen wij u een kwalitatieve samenwerking garanderen.

ANTICIPEREND HANDELEN

Wij werken alle concepten uit tot verstaanbare uitvoeringsplannen en detailleringen met bijhorende bestekken en meetstaten. Dit voorkomt verwarring op de werf die de kwaliteit zou kunnen teniet doen.

 

UP-TO-DATE

Om onze partners steeds correct te kunnen helpen en hen de nodige kwaliteit te kunnen garanderen, gebruiken wij enkel de meest recente programma's en rekenmethodes voor onze stabiliteitsplannen, meetstaten en lastenbeoekn. Hieronder vindt u een oplijsting van onze programma's. Wij ijveren ons jaarlijks bij te scholen zodat kunnen wij u steeds de hoogste kwaliteit garanderen.

SCIA Engineer

Rekenprogramma in 2D & 3D, gebruikt voor het ontwerpen en bereken van constructies. Daarnaast gebruiken we het ook voor het opmaken van berekeningsverslagen.

Autocad

Tekenprogramma 2D, gebruikt voor het ontwerpen van constructies en opmaken van uitvoeringsplannen.

REVIT

Tekenprogramma 3D & BIM, gebruikt voor het ontwerpen van constructies en het opmaken van uitvoeringsplannen, meetstaten en buigstaten.

Draft Sight

Ontwerpen van constructies en opmaken van uitvoeringsplannen

Microsoft office

Gebruikt voor het opmaken van berekeningsverslagen, meetstaten en buigstaten

Ingenieur-info.be

Database van ingenieurs waarop u ons kan terugvinden.